Thermal Transfer Linten (TTR)

Op het gebied van Thermal Transfer Ribbons, kortweg aangeduid als TTR, is UCL de distributeur in de Benelux voor één van de toonaangevendste Japanse producenten. Voor u betekent dat eersteklas kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

Thermal Transfer Linten

Bedrukking via het thermische transfersysteem kent vele voordelen, waaronder een hoge fotografische kwaliteit. De scherpe afdrukken zijn krasbestendig, kleurvast en watervast. Ideaal voor het printen van variabele informatie op labels of direct op verpakkingen. Met TTR linten zijn bovendien hoge druksnelheden haalbaar, terwijl het thermische transfersysteem ook zeer onderhoudsvriendelijk is.

Ook tijdens de productie van de T.T.R. Linten staat het milieu centraal. Zo zijn onze linten gemaakt van gerecycleerde folie, en bevatten onze inkten geen schadelijke stoffen voor milieu en mens.

De linten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen met een minimale breedte van 25 millimeter en een maximale lengte van ongeveer 1200 meter.

U kunt kiezen uit de volgende soorten:

Wax linten:

Deze linten raden wij aan wanneer u de voorkeur geeft aan printen waarbij lage printenergie nodig is. Wax linten worden vooral toegepast bij gecoat en ongecoat papier, en bepaald synthetisch papier.

Wax-resin linten:

Voor printen met een gemiddelde energie zijn wax-resin linten een goede keuze. Ze bieden een hogere weerbaarheid tegen vlekken en krassen dan wax linten. Printen met wax-resin wordt aanbevolen bij gecoat en ongecoat papier en tags.

Resin linten:

Met resin linten bent u verzekerd van een uitstekende duurzaamheid. Zij bieden hoge weerstand tegen slijtage, chemicaliën, warmte en stoom. Aanbevolen bij polyethyleen, polypropyleen, vinyl, polyester en andere high-end folies.